Από τα αρχαία χρόνια έως τη σημερινή εποχή, υπήρχε πάντα η ανάγκη για φάρμακα, που θα αντιμετώπιζαν τις ανθρώπινες ασθένειες.

Η ανάγκη αυτή οδήγησε τους ανθρώπους στη σταδιακή ανακάλυψη των θεραπευτικών ιδιοτήτων την διαφόρων ουσιών που μπορούσαν να βρεθούν στη φύση. Ολοένα και περισσότερα φυτά, λουλούδια, χυμοί καρπών, αλλά και ζωικά προϊόντα είχαν μπει στη διαδικασία αξιολόγησης και πειραματισμού, κατά τη διάρκεια του καθημερινού αγώνα για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Αρκετές φορές οι πειραματισμοί δεν οδηγούσαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, άλλες φορές δε οδηγούσαν και σε σοβαρές επιπλοκές.
Η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη είναι πλέον βασισμένη σε εκτεταμένα πειραματικά δεδομένα, ενώ η εφαρμογή των φαρμακευτικών ουσιών και η χρήση τους στον άνθρωπο γίνεται αφού έχουν προηγηθεί αναλυτικές εργαστηριακές και κλινικές μελέτες.

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε κάθε πάθηση ένα ολοκληρωμένο φάσμα θεραπευτικών φαρμακευτικών λύσεων.

Για παράδειγμα, είναι εξαιρετική η πρόοδος της φαρμακευτικής στα καρδιολογικά φάρμακα και στα φάρμακα μείωσης της χοληστερόλης, ενώ είναι συνεχής η ανακάλυψη νέων αντιμικροβιακών σκευασμάτων, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων μορφών μικροοργανισμών. Αντίστοιχα, σημαντική πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί στην ανακάλυψη εμβολίων, που σε συνδυασμό με προγράμματα μαζικών εμβολιασμών έχουν καταφέρει να μειώσουν ή και να εξαλείψουν συγκεκριμένες παθήσεις.

Στο Φαρμακείο Κουσίδη στην Κηφισιά θα βρείτε το σύνολο του εύρους των φαρμακευτικών σκευασμάτων, για όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα χορηγούνται με βάση την ιατρική συνταγή, ενώ υπάρχει μια σειρά φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς συνταγή, τα λεγόμενα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Αν προσκομισθεί συνταγή μη έτοιμου φαρμακευτικού σκευάσματος, αναλαμβάνουμε την παρασκευή του στο εργαστήριό μας και την χορήγησή του, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, η φαρμακοποιός αναλαμβάνει την παροχή της κατάλληλης ενημέρωσης για τη χρήση τους και για τις πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές (φαρμακευτική συμβουλή).